Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

Εκτεταμένες καταστροφές από την κακοκαιρία στη δυτική Ελλάδα

Ανυπολόγιστες οι καταστροφές από τη νεροποντή.

Ξεριζωμένα δέντρα, πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, καθώς και εγκλωβισμένους οδηγούς άφησε πίσω της η νεροποντή που έπληξε τη δυτική Ελλάδα.
Στην Πάτρα, οι πυροσβέστες επενέβησαν σε περισσότερες από 50 περιπτώσεις για απάντληση υδάτων και απεγκλώβισαν δύο οδηγούς που δεν μπορούσαν να βγουν από τα αυτοκίνητά τους εξαιτίας των λιμναζόντων υδάτων στη διάρκεια της νύχτας.
Πρόκειται για έναν άνδρα στην περιοχή του Μιντιλογλίου και για μία γυναίκα οδηγό στη βιομηχανική περιοχή.
Παράλληλα, αυτοκίνητο το οποίο κινείτο στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Πύργου στο ύψος των Ροϊτίκων, εγκλωβίστηκε σε νερό ύψος ενός μέτρου, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, που μετέτρεψε το σημείο σε λίμνη.
Εκτός από τους οδηγούς όμως, προβλήματα αντιμετώπισαν και οι κάτοικοι που ζουν σε υπόγεια και ισόγεια σπίτια, καθώς και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων.
Η Πυροσβεστική δέχθηκε τη νύχτα περισσότερες από 80 κλήσεις για απάντληση υδάτων και επενέβη σε πάνω από 50 περιπτώσεις με δέκα συνεργεία.
Εξαιτίας της νεροποντής πλημμύρισε και το δημοτικό σχολείο Δεμενίκων στην Πάτρα, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η λειτουργία του.
Μεγάλα ήταν επίσης και τα συγκοινωνιακά προβλήματα, καθώς η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για την απομάκρυνση πεσμένων δέντρων στους δρόμους.
Προβλήματα από τις κακές καιρικές συνθήκες προκλήθηκαν και στο Αγρίνιο, όπου έβρεξε καταρρακτωδώς το βράδυ της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και κυρίως υπόγεια. Σύμφωνα με αναφορές αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στη γέφυρα του Αχελώου, καθώς η σφοδρή βροχόπτωση έκανε αδύνατη τη διέλευσή της. Στη Λαμία τα προβλήματα είχαν διαφορετική μορφή καθώς αν και δεν έβρεξε εν τούτοις ο πολύ ισχυρός άνεμος έκοψε δέντρα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης.
Τις «πληγές» της από τη χθεσινή νεροποντή μετράει και η Καβάλα. Με το πρώτο φως της ημέρας, συνεργεία του Δήμου ξεκίνησαν μια μεγάλη προσπάθεια, όχι μόνο να αποκατασταθούν οι ζημιές, αλλά και να καθαριστούν οι δρόμοι.
Ξεριζωμένα δέντρα και σκεπές κατοικιών, φερτά υλικά σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, νεκρά ζώα που «κατέβασαν» οι χείμαρροι νερού, πεσμένοι τοίχοι, κατεστραμμένα σπίτια και σπασμένα κλαδιά συνθέτουν την εικόνα που αντίκρισαν οι κάτοικοι της Καβάλας, σήμερα το πρωί.
Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, έκανε λόγο για εκτεταμένες και πρωτοφανείς ζημιές από τη χθεσινή νεροποντή που συνοδεύτηκε από πολύ ισχυρούς ανέμους, που θύμιζαν ανεμοστρόβιλο.
Η κακοκαιρία προκάλεσε μικρές ζημιές και στην πόλη της Ξάνθης, όπου σημειώθηκε και εκτεταμένη διακοπή ρεύματος.
Πηγή: AMΠE

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money