Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Δεν υπάρχουν περιθώρια νέων περικοπών στον ΕΟΠΥΥ, λέει ο ιατρικός σύλλογος«Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος αποτελεί η σημερινή κατάσταση του ΕΟΠΥΥ που έχει φτάσει πλέον ένα βήμα πριν από την κατάρρευση» αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για περαιτέρω περικοπές» και δεν πρέπει να την πληρώσει ο Έλληνας ασθενής και ο ιατρικός κόσμος.

Ο ιατρικός σύλλογος θεωρεί ότι «για την σημερινή κατάσταση ευθύνονται οι διοικούντες», η αδυναμία να δημιουργηθεί η υποδομή για την σωστή οργάνωση του Φορέα, καθώς και η αποδυνάμωση και σταδιακή διάλυση των πολυϊατρείων.

Την χαριστική βολή έδωσε η αποδυνάμωση και σταδιακή διάλυση των πολυϊατρείων τα οποία θα αποτελούσαν σημαντικό ανάχωμα στην εκτόξευση των δαπανών».

«Η μαύρη τρύπα του Φορέα απειλεί όχι μόνο την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αλλά υπάρχει κίνδυνος να συμπαρασύρει και την δευτεροβάθμια τινάζοντας στον αέρα το σύστημα υγείας» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η σημερινή κατάσταση, σύμφωνα με τον ιατρικό σύλλογο, έχει οδηγήσει στην οικονομική εξαθλίωση τους κλινικούς και εργαστηριακούς γιατρούς, εκθέτει τη χώρα μας και αφήνει το περιθώριο στην τρόικα να επιβάλλει ακόμα πιο σκληρά μέτρα


Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money