Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

Στην Ολομέλεια η τροπολογία του ΚΚΕ κατά του λουκέτου στην ΕΡΤΜε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής, την Τρίτη, επί της τροπολογίας που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που οδήγησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Προτάσεις νόμου για την ακύρωση της Πράξης έχουν καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, κοινή το ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Εάν η τροπολογία υπερψηφιστεί, τότε ακυρώνεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και κατά συνέπεια παύουν να ισχύουν τα όσα δέχεται στηναπόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας, δηλαδή ότι η ΕΡΤ είναι φορέας που έχει καταργηθεί και ότι οι υπάλληλοί της θεωρούνται απολυμένοι.

Η τροπολογία έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το «Ερρίκος Ντυνάν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται στο να υπερψηφίσει την τροπολογία, σύμφωνα με όσα έχει υποστηρίξει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης. «Θα υποστηρίξουμε οποιαδήποτε πρόταση κατατεθεί και απορρίπτει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου» είχε δηλώσει από το στούντιο της ΕΡΤ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν αφορά μόνο στην ΕΡΤ, αλλά όλους του οργανισμούς του Δημοσίου, δίνοντας το δικαίωμα σε υπουργούς να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις ή κλείσιμο φορέων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, σημειώνεται: «Στο νομοσχέδιο, που συζητείται την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταθέσει εμπρόθεσμα την τροπολογία για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει την κατάργηση ή συγχώνευση με υπουργική απόφαση -και μάλιστα ερήμην της Βουλής- εκατοντάδων δημοσίων φορέων και οργανισμών, καθώς επίσης και για την κατάργηση της απόφασης του υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό για το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση χιλιάδων εργαζόμενων».

«Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει ώστε να μην τεθεί για ψήφιση η τροπολογία αυτή» τονίζει το ΚΚΕ, το οποίο αναμένεται να ζητήσει τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money