Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013

Εξπέρ στα video games ετών ... 85!


Εξπέρ στα video games ετών ... 85!
Αν είσαι φαν των videogames, τότε το μόνο που θες είναι μια παιχνιδομηχανή τελευταίας γενιάς, μια τηλεόραση πολλών ιντσών και φυσικά πολύ ελεύθερο χρόνο. Ολα αυτά τα διαθέτει η Χίλντα Νοτ, μια Βρετανίδα λάτρις των videogames, που περνάει πολλές ώρες καρφωμένη μπροστά στην 65 ιντσών οθόνη της τηλεόρασής της με το τηλεχειριστήριο του PlayStation 3 στα χέρια. Οσο για τον ελεύθερο χρόνο της; Είναι άπλετος, αφού δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει στα ογδόντα πέντε της χρόνια!

Η Βρετανίδα γιαγιά δεν έχει χάσει τον ενθουσιασμό της για τη ζωή και το παιχνίδι. Συνεχίζει να παίζει βιντεοπαιχνίδια, όπως έκανε και τα προηγούμενα σαράντα χρόνια της ζωής της. Για παρέα μάλιστα έχει την... 94χρονη θεία της! Οι δύο γυναίκες ανταγωνίζονται συχνά στο «Grand Theft Auto IV», γεμίζοντας έτσι τον χρόνο τους.

Οπως εξήγησε η 85χρονη γιαγιά στο βρετανικό δίκτυο BBC, τα βιντεοπαιχνίδια κρατούν κοφτερό το μυαλό της. Εξηγώντας τι την ελκύει περισσότερο σε αυτά, η Νοτ είπε: «Να περνάω από την μία πίστα στην άλλη και να νιώθω την ικανοποίηση ότι κατάφερα να την ολοκληρώσω!» Η 85χρονη αποκάλυψε ότι δεν περιορίζεται σε ένα είδος παιχνιδιού. Της αρέσουν και οι περιπέτειες, αλλά και τα παιχνίδια που περιέχουν αγώνες με αυτοκίνητα, μάχες μεταξύ των ηρώων και γρίφους προς επίλυση.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, σύντομα θα είναι περισσότερες οι γυναίκες που θα παίζουν videogames σε σχέση με τους άντρες. Επίσης όλα δείχνουν ότι ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών αυξάνεται, αφού πλέον πολλοί ηλικιωμένοι παίζουν παιχνίδια για να διατηρούνται σε καλή νοητική κατάσταση. Οι επιστήμονες άλλωστε συμφωνούν ότι τα παιχνίδια αποτελούν ένα είδος «λιπαντικού» για τα γρανάζια του εγκεφάλου.
Espressonews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money