Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

Eλλάδα και χρηματιστήριο επιστρέφουν στην ατζέντα των ξένων
Τι λένε επενδυτικοί κύκλοι από το Λονδίνο - Γιατί οι fund managers "ψηφίζουν" ελληνικές μετοχές
Της Αμαλίας Κάτζου
Οι υποστηρικτικές δηλώσεις από αξιωματούχους και οι θετικές αναλύσεις διεθνών οίκων αποτυπώνουν τη βελτίωση του κλίματος για την Ελλάδα. Μετά από αρκετό καιρό φαίνεται πως η χώρα ανακτά μέρος της χαμένης της αξιοπιστίας, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι φωνές αυτών που μιλούν για ανάκαμψη.
Επενδυτικοί και οικονομικοί κύκλοι από το Λονδίνο αναφέρουν πως η Ελλάδα και ειδικότερα η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά έχει επιστρέψει στην ατζέντα των διεθνών επενδυτικών χαρτοφυλακίων. Και αυτό διότι οι fund managers θεωρούν πως ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη έχει απομακρυνθεί, ενώ η πρόθεση της κυβέρνησης να επισπεύσει τις αποκρατικοποιήσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές δημιουργούν αισιοδοξία για της προοπτικές της οικονομίας.
Την ίδια στιγμή εμφανής είναι η αλλαγή στάσης και από τους διεθνείς οίκους, οι οποίοι στις τελευταίες τους αναλύσεις δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley καιCredit Suisse επισημαίνουν πως τα μακροοικονομικά δεδομένα της χώρας βελτιώνονται. Παράλληλα συστήνουν στους πελάτες τους να τοποθετηθούν στα ελληνικά ομόλογα αλλά και στις μετοχές.
Μόλις χθες η Societe Generale διά στόματος του αναλυτή της Πατρίκ Λέγκλαντ, πρότεινε την αγορά ελληνικών μετοχών, θεωρώντας πως υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια ανόδου.
Επίσης το hedge fund Dromeus Capital, που διαχειρίζεται ο Ιάσωνας Μανωλόπουλος έχει κέρδη άνω του 40% από ελληνικά ομόλογα και μετοχές και μάλιστα στους τρεις πρώτους μήνες λειτουργίας του. Μάλιστα το Dromeus Capital σε επιστολή του προς τους πελάτες του σημειώνει: «Παραμένουμε πεπεισμένοι ότι θα υπάρξει ανατίμηση στο σταθερό εισόδημα και σε επιλεκτικά ελληνικά ενεργητικά μετοχών».

Πηγή:parapolitika.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money