Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Νέο Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας


Ευρωπαϊκή Ένωση
Το νέο σύστημα για το ευρωπαϊκό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας εγκρίθηκε πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δίνοντας πλέον στους εφευρέτες τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα ενιαίο δίπλωμα για 25 χώρες, με κόστος μειωμένο έως και 80%. Η ΕΕ κατέληξε σε ρυθμίσεις, όπως το ενιαίο καθεστώς προστασίας ευρεσιτεχνιών, το γλωσσικό καθεστώς, το δικαστήριο για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που θα κάνουν το ευρωπαϊκό δίπλωμα ανταγωνιστικό και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πιο καινοτόμες.
Το νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας θα προστατεύει αυτόματα τις εφευρέσεις στα 25 κράτη μέλη που συμμετέχουν στο νέο σύστημα. Ο εφευρέτης θα πρέπει να καταθέσει σχετική αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας, στα αγγλικά, γερμανικά ή γαλλικά, ενώ το δίπλωμα θα διατίθεται στις ίδιες γλώσσες.
Συγκεκριμένα, όταν το νέο σύστημα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή, το ευρωπαϊκό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας θα κοστίζει μόλις €4.725. Το κόστος της μετάφρασης θα καλύπτεται πλήρως για μικρομεσαίες επιχειρήσεις με βάση εντός της ΕΕ, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, πανεπιστήμια και δημόσιους ερευνητικούς οργανισμούς. Τα τέλη ανανέωσης θα διαμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες των μικρών επιχειρήσεων.
Πηγή: epixeiro.info

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money