Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

Στα 440-576 ευρώ οι καθαροί μισθοί από την 1η Απριλίου


Κατώτατος Μισθός
"Διαζύγιο" με την ΕΓΣΣΕ φαίνεται να παίρνουν οι επιχειρήσεις, αφού οι ατομικές συμβάσεις που συνοδεύονται από δραματικές περικοπές στους μισθούς έχουν κυριαρχήσει στην αγορά και καθημερινά πληθαίνουν.
Σύμφωνα με το νέο καθεστώς που τίθεται σε ισχύ από την 1η Απριλίου οι εργοδότες ακόμη και αν υπογραφεί νέα ΕΓΣΣΕ θα μπορούν να επιλέγουν αν θα αμείβουν τους εργαζομένους τους βάσει όσων θα προβλέπει η ΕΓΣΣΕ ή με τους μισθούς που θα προβλέπει το κράτος με την υπογραφή επιχειρησιακής ή ατομικής σύμβασης.
Όσοι προσλαμβάνονται για πρώτη φορά και είναι κάτω των 25 ετών θα αμείβονται με 510 ευρώ μικτά (που σημαίνει 440 ευρώ καθαρός μισθός μετά τις κρατήσεις), ενώ όσοι προσλαμβάνονται και είναι άνω των 25 ετών θα αμείβονται με 586 ευρώ μικτά, δηλαδή 476 ευρώ καθαρός μισθός.
"Πάγωμα" των τριετιών μέχρι η ανεργία να φτάσει το 10%
Κατάργηση του επιδόματος γάμου για όσους αμείβονται με την ΕΓΣΣΕ
Οι συλλογικές και οι κλαδικές συμβάσεις εργασίας παύουν να είναι δεσμευτικές για τις επιχειρήσεις.
Και νέο "κούρεμα" στα εφάπαξ του δημοσίου
Στα εφάπαξ έρχεται κι άλλο νέο "ψαλίδι". Όσοι συνταξιοδοτούνται από 1/1/2014 θα εισπράττουν ακόμη μικρότερα εφάπαξ αφού είναι θέμα χρόνου η έκδοση νέας υπουργικής απόφασης που θα καθορίζει το νέο υπολογισμό του εφάπαξ σε όλα τα ταμεία πρόνοιας των υπαλλήλων του δημοσίου.
Πηγή: epixeiro.info

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money