Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Σε δύο φάσεις θα υλοποιηθεί η φορολογική μεταρρύθμιση


Φορολογία
Σε δύο φάσεις θα υλοποιηθεί η φορολογική μεταρρύθμιση, η πρώτη τώρα, με το φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί έως την Τρίτη στη Βουλή και η δεύτερη έως τον Ιούνιο με νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα προβλέπει ρυθμίσεις για τη φορολογική διοίκηση και τη φοροδιαφυγή.
Αυτό προκύπτει από τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα στον Real Fm κατά την οποία ο υπουργός προανήγγειλε ότι θα υπάρξει αίτηση αναίρεσης της απόφασης του πολυμελούς πρωτοδικείου για τη είσπραξη του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ προκειμένου η υπόθεση να εκδικασθεί στον 'Αρειο Πάγο,
Για τις αλλαγές στη φορολογία ο υπουργός σημειώνει ότι «η φορολογική μεταρρύθμιση θα γίνει σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση πρέπει να εξασφαλίσουμε τα έσοδα για την επόμενη χρονιά και για το 2014. Αυτό είναι ένα μίνι φορολογικό που πρέπει να κατατεθεί μέχρι 11 Δεκεμβρίου. Σε δεύτερη φάση, μέχρι τα μέσα του 2013 θα πρέπει να καταθέσουμε το μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο, για τη φορολογική διοίκηση και τη φοροδιαφυγή. Ουδέποτε ελέχθη ότι στις 11 Δεκεμβρίου θα κατατεθεί ένα πλήρες φορολογικό νομοσχέδιο»
Αναφερόμενος στις αλλαγές στη φορολογική κλίμακα που περιλαμβάνονται στη πρώτη φάση της μεταρρύθμισης ο υπουργός επισημαίνει ότι τα εισοδήματα έως 25.000 ευρώ ωφελούνται σημαντικά. «Το 80% του κόσμου ανήκει στην κατηγορία αυτή. Είναι μια σημαντική ελάφρυνση γι' αυτούς» τονίζει χαρακτηριστικά.
Επίσης, σχετικά με τη νέα επιδοματική πολιτική για τα παιδιά αναφέρει ότι «έως τώρα, ένας που ήταν κάτω από τις 9.000 ευρώ και είχε λιγότερα από τρία παιδιά, δεν έπαιρνε ούτε επίδομα, ούτε ωφελείτο από τη μείωση φόρου. Τώρα, όμως, θα ωφεληθεί».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι το υπουργείο Οικονομικών την έχει ζητήσει, θα την παραλάβει η Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργού Οικονομικών και θα την παραδώσει –παρόντος του οικονομικού εισαγγελέα- στο ΣΔΟΕ. «Θα αξιοποιηθεί, όπως αξιοποιείται, ήδη, και η άλλη με τους Έλληνες που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, νομίμως ή παρανόμως. Θα δούμε εάν τα χρήματα που έχουν φύγει αντανακλώνται στις φορολογικές τους δηλώσεις», τονίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Πηγή: exipno.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money