Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Φοροελαφρύνσεις για οικογένειες εξήγγειλε ο Σαμαράς


Την γραμμή της κυβέρνησης για τη φορολογική μεταρρύθμιση αποκάλυψε σε ομιλία του ο Α. Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως δεν ισχύουν τα σενάρια για φόρο 45% στα εισοδήματα πάνω από 26.000. και έθεσε τέσσερις στόχους για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως: «Είναι αντίθετο στις αρχές μου, είμαι με τη μεσαία τάξη» και ανακοίνωσε πως όσοι έχουν εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ θα έχουν με το νέο σύστημα ελάφρυνση.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτεταμένα στο φορολογικό και ανέπτυξε τους άξονες πολιτικής του σημειώνοντας πως «σε τέσσερα πράγματα συνοψίζεται η στρατηγική μας στο φορολογικό:

-Χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές, για να έχουν κίνητρο οι φορολογούμενοι να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

-Απλούστερο φορολογικό σύστημα, για να παρακολουθείται πιο εύκολα και να μειωθεί η σχέση εφόρου-φορολογούμενου.

-Εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας, ώστε να γίνονται αυτόματα οι επαληθεύσεις και να μειωθούν οι τρύπες και της φοροδιαφυγής και οι εστίες της διαφθοράς.

-Και αυστηρή τιμωρία - δηλαδή άμεσες και σκληρές ποινές - όσων επιμένουν να μην πληρώνουν, ώστε να δημιουργηθούν ισχυρά αντικίνητρα στη φοροδιαφυγή».

Διαβάστε: Ποιες είναι οι επιδιώξεις της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων μέχρι 25.000 ετησίως, θα έχουν φορολογική ελάφρυνση με τους νέους συντελεστές. Κι αυτό αφορά, συμπλήρωσε, όσους παίρνουν ονομαστικά ως 2.500 το μήνα, δηλαδή την πλειονότητα μισθωτών και συνταξιούχων.

Υπογράμμισε ότι «κάνουμε τη μεγάλη καινοτομία να δίνουμε επιδόματα σε κάθε παιδί, από το πρώτο παιδί. Με εισοδηματικά κριτήρια, όμως, για να δίνεται μεγαλύτερη ενίσχυση σε εκείνους που πραγματικά το έχουν ανάγκη».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «σε τελική φάση η συνολική επιβάρυνση των επιχειρήσεων - κέρδη και διανεμόμενα έσοδα- θα πέσει χαμηλότερα από το 30%. Δηλαδή, χαμηλότερα από το 34% που είναι τώρα, και πολύ χαμηλότερα από το 44% που ήταν ως πρόσφατα».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως στόχος του είναι οι χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές, κάτι το οποίο θα γίνει σταδιακά καθώς θα πρέπει πρώτα η χώρα να μπορεί να βγάζει πλεονάσματα.

Διαβάστε: Σαμαράς: Το 2013 θα φανούν σημάδια ανάκαμψης

Φορολογικό: Το ΠΑΣΟΚ απειλεί με καταψήφιση

Κατηγορηματικά αντίθετο είναι το ΠΑΣΟΚ σε πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις, σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους, οι οποίοι τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι ο τόπος θα μπορέσει να ξαναβρεί το δρόμο προς την ανάπτυξη «μέσα από ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα και την προστασία της μεσαίας τάξης».

Το φορολογικό στο Μαξίμου

Η κυβέρνηση θα κάνει το καλύτερο δυνατό για τους πολίτες, τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, μετά τη συνάντηση που είχαν στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, Χρύσανθο Λαζαρίδη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παρέμβαση Κουβέλη

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, επεσήμανε ότι «το νέο φορολογικό πρέπει να ελαφρύνει τα χαμηλά εισοδήματα, να αντιμετωπίζει με ενιαία κλίμακα τα εισοδήματα από εργασία, ενοίκια και ατομική δραστηριότητα και να προβλέπει ρυθμίσεις για τα τέκνα».

nooz.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money