Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Επιχειρηματικά Κεφάλαια για Καινοτομία και Εξωστρέφεια


Χρηματοδότηση
Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο τη δυνατότητα πρόσβασης των ελληνικών καινοτομικών και εξωστρεφών επιχειρήσεων σε επιχειρηματικά κεφάλαια, συνδιοργάνωσαν την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012, οι 5 ενώσεις καινοτομικών και εξωστρεφών επιχειρήσεων: ΣΕΚΕΕ (εφαρμογών σε κινητές συσκευές), ΕΝΕΒΗ (Μικροηλεκτρονικής), HBio (Βιο-Ιατρικής Τεχνολογίας) ΕΒΙΔΙΤΕ (Αεροδιαστημικής) και ΕΕΝΕ (Νεοφυών επιχειρήσεων -Startups).
Η συνάντηση είχε τίτλο "Κεφάλαια για Καινοτομία και Εξωστρέφεια - Innonative Investments Workshop», επιδιώκοντας να εστιάσει στη διευκόλυνση πρόσβασης στα επιχειρηματικά κεφάλαια από τις εταιρείες venture capital funds, για τις καινοτομικές και εξωστρεφείς επιχειρήσεις στον τομέα της τεχνολογίας.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι επενδυτικών φορέων, συμβουλευτικών εταιρειών και εταιρείες-μέλη των 5 συνδέσμων. Στην εισαγωγική ομιλία, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΚΕΕ κ. Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης τόνισε το κοινό ενδιαφέρον των καινοτομικών ενώσεων να αναπτύξουν κοινές δράσεις με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, την διευκόλυνση της πρόσβασης στα επιχειρηματικά κεφάλαια και την ανάδειξη των μεταξύ τους συνεργειών. Ο Πρόεδρος της ΕΝΕΒΗ κ. Γιώργος Κουτσογιαννόπουλος, συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Silicon Valley και μετέφερε την εμπειρία του αναφορικά με τις ευκαιρίες που δίνονται ή θα έπρεπε να δίνονται στις επιχειρήσεις των κλάδων, των οποίων τα χαρακτηριστικά είναι ιδιαίτερα και συνήθως η δραστηριότητά τους είναι ελάχιστα γνωστή στον ελλαδικό χώρο. Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση των επενδυτικών φορέων που συμμετείχαν και απαντήθηκαν καίρια ερωτήματα από τους συμμετέχοντες.
Η συνάντηση αυτή αποτελεί την πρώτη μιας σειράς σεμιναρίων και workshops που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν το επόμενο τρίμηνο, για την πιο συστηματική ενημέρωση των επιχειρήσεων-μελών των συνδέσμων.

Πηγή: epixeiro.info

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money