Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

25ος Πανελλήνιος διαγωνισμός πληροφορικής


Διαγωνισμοί
Η Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει και φέτος τον 25ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής διατηρώντας την αλγοριθμική χροιά του σύμφωνα με την απόφαση του IOI Org., προσπαθώντας έτσι να στηρίξει και να διαχύσει στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας μας το θεμελιώδες των γνώσεων της Αλγοριθμικής, του Προγραμματισμού και κατ επέκταση της Πληροφορικής.
Η συμμετοχή των μαθητών στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής τους δίνει την ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους και να διακριθούν σε βαλκανικό επίπεδο και σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσω της συμμετοχής τους στους διαγωνισμούς στις Βαλκανιάδες και στην Ολυμπιάδα Πληροφορικής. Οι μαθητές που διακρίνονται στους διαγωνισμούς αυτούς αποκτούν δικαίωμα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε τμήμα Πληροφορικής της επιλογής τους, χωρίς εξετάσεις, σύμφωνα με τον νόμο 3194/2003. Ήδη από τον περυσινό 24ο ΠΔΠ οι μαθητές, έφεραν στην χώρα μας, 1 Αργυρό μετάλλιο από την Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής του 2012 (IOI 2012) , και 4 ακόμα μετάλλια, 2 Χάλκινα στην Βαλκανιάδα πληροφορικής (JBOI 2012) και ακόμα 2 από την Βαλκανιάδα Πληροφορικής Νέων (JBOI 2012).
Οι εγγραφές των μαθητών μας γίνονται δεκτές μέχρι και τo Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 από την ιστοσελίδα του Διαγωνισμού www.pdp.gr, ενώ τα e-mails ενεργοποίησης, θα στέλνονται στο τέλος της κάθε εβδομάδας εγγραφής
Πηγή: epixeiro.info

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money