Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

Διεθνής διάκριση για Έλληνες Φοιτητές στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό UNICA


Φοιτητικά
To UNICA είναι ένα δίκτυο από 44 πανεπιστήμια από 33 πρωτεύουσες της Ευρώπης, με μια συνδυασμένη "ομάδα" πάνω από 150.000 προσωπικό και 1.800.000 μαθητές. Ο ρόλος του είναι να προωθήσει την ακαδημαϊκή αριστεία, την ένταξη και τη συνεργασία μεταξύ των πανεπιστημίων-μελών σε όλη την Ευρώπη. Επιδιώκει, επίσης, να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της συνθήκης της Μπολόνια και να διευκολυνθεί η ένταξη των πανεπιστημίων από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη στο Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Για την επίτευξη των στόχων του UNICA, εκφράζει τις απόψεις των πανεπιστημίων σε ευρωπαϊκά όργανα και με τις εθνικές, περιφερειακές και δημοτικές αρχές. Παρέχει στα μέλη πληροφορίες σχετικά με τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και προγράμματα, και τους υποστηρίζει σε σχέδια συνεργασίας. Παρέχει επίσης ένα φόρουμ στο οποίο τα πανεπιστήμια μπορούν να προβληματιστούν σχετικά με τις απαιτήσεις της στρατηγικής αλλαγής στην πανεπιστημιακή έρευνα, την εκπαίδευση και τη διοίκηση.
Σε διαγωνισμό που διοργανώθηκε 10 με 13 Οκτώβρη στο Πανεπιστήμιο του Όσλο στη Νορβηγία, με θέμα φοιτητικές ταινίες μικρού μήκους όπου συμμετείχαν 29 ομάδες απο 31 ιδρύματα της Ευρώπης, το πρώτοβραβείο πήγε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών! Δείτε την ταινία που κέρδισε την πρωτιά, εδώ.
Πηγή: epixeiro.info

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money