Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

Υποβολή προτάσεων για το Πρόγραμμα “Κινητικότητα των Νέων”


Φοιτητικά
Πρόκειται για την τρίτη πρόσκληση ένταξης προγραμμάτων μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών στο Πιλοτικό Πρόγραμμα Κινητικότητας των Νέων του Μεσογειακού Γραφείου Νεότητας.
Το ΜΟΥ αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό προώθησης της εκπαιδευτικής κινητικότητας των νέων στη Μεσόγειο, όπου συμμετέχουν 16 χώρες –Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Κύπρος, Αίγυπτος, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Λίβανος, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Σλοβενία, Ισπανία, Τυνησία και Τουρκία.
Στόχοι του αποτελούν η επιλογή προγραμμάτων μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών σε γνωστικά αντικείμενα μεσογειακού ενδιαφέροντος, η παροχή υποτροφιών διαπανεπιστημιακής κινητικότητας και αριστείας, ώστε οι φοιτητές να απολαμβάνουν διευκολύνσεις όσον αφορά στην είσοδο και την παραμονή τους σε μια από τις συμμετέχουσες χώρες, καθώς και στην απόκτηση πρώτης εργασιακής εμπειρίας, αλλά και η αξιοποίηση των δεξιοτήτων τους στις χώρες απ’ όπου προέρχονται. Ακόμη, αποσκοπούν στην κινητοποίηση φορέων και δικτύων προς εκπαιδευτική και εργασιακή υποστήριξη των φοιτητών.
Στην πρόσκληση αυτή αναμένεται να ενταχθούν κοινά προγράμματα σπουδών που ήδη λειτουργούν στις συμμετέχουσες χώρες (π.χ. προγράμματα Erasmus-Mundus κ.ά.), ενώ αυτά θα πρέπει να αφορούν στις θετικές επιστήμες και την μηχανική (Γεωργία, Αλιεία, Περιβαλλοντικές Επιστήμες και Επιστήμες της γης, Επιστήμες των Υπολογιστών κλπ.), στις κοινωνικές επιστήμες (Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικονομικά, Τουρισμός, Αθλητισμός, Εκπαίδευση κλπ.) και στις επιστήμες υγείας (Ιατρική, Βιολογία, Βιοτεχνολογία).
Επιπροσθέτως, θα εξετάζονται κατά προτεραιότητα δράσεις που αφορούν τους τομείς της Απορρύπανσης της Μεσογείου, των Θαλάσσιων και Χερσαίων Μεταφορών, της Ανάπτυξης της Ηλιακής Ενέργειας, της Πολιτικής Προστασίας και της Ανάπτυξης Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων.
Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται από τη Διεύθυνση Διεθνούς Συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς στο τηλέφωνο 210 2599373 και στο e-mailmedofficeforyouth@neagenia.gr, αλλά και από τη Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού στο τηλέφωνο 210 3443177 και στο e-mail: eudir@minedu.gov.gr.

Πηγή: epixeiro.info

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money