Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

80.000-100.000 νέες θέσεις εργασίας στα οδικά έργα


Προσλήψεις
Κατά 2% εκτιμάται πως μπορεί να αυξηθεί το ΑΕΠ με την επανεκκίνηση των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητόδρομων καθώς η επανέναρξη των εργασιών θα δημιουργήσει άμεσα 30.000 θέσεις εργασίας και έμμεσα, στην Περιφέρεια, επιπλέον 50.000-70.000 θέσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
Οι μεγάλοι οδικοί άξονες χαρακτηρίζονται ως βασικά έργα υποδομής για την ανάπτυξη αφού διευκολύνουν την ταχεία σύνδεση περιοχών, τη μεταφορά προϊόντων από και προς τα μεγάλα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας, την τουριστική αξιοποίηση, τη γρήγορη διακίνηση ιδεών, υπηρεσιών, πολιτών, τη σύνδεση της Ελλάδας με τα μεγάλα διευρωπαϊκά δίκτυα οδικών μεταφορών.
Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε πως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ενέκρινε δάνειο 650 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις του ελληνικού Δημοσίου σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου του ΠΑΘΕ (αυτοκινητόδρομος Πάτρας-Αθήνας-Θεσσαλονίκης), κάτι που αφορά και τις τέσσερις παραχωρήσεις. Το υπουργείο Ανάπτυξης χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντάς την ως «σημαντική εξέλιξη» σε μία κρίσιμη χρονική περίοδο όπου οι συζητήσεις με τους παραχωρησιούχους βρίσκονται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία για τα δύο μεγαλύτερα έργα, σε ό,τι αφορά το τεχνικό και οικονομικό αντικείμενο, δηλαδή την Ολυμπία Οδό και τον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, και αναμένονται τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της Ιονίας Οδού και του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε 65).
Η επανεκκίνηση των εργασιών, κατ' αρχήν στον ΠΑΘΕ, δημιουργεί θετικό κλίμα στην αγορά σχετικά με το μέλλον των επενδύσεων.
Ο ΠΑΘΕ αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του οδικού συστήματος της χώρας και περιλαμβάνει: Το τμήμα Κόρινθος - Πάτρα, 120 χιλιομέτρων, της Ολυμπίας Οδού (όπως και τα 63 χιλιόμετρα του τμήματος Ελευσίνας - Κορίνθου), το τμήμα Μαλιακός - Κλειδί (αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, μήκους 230 χιλιομέτρων), το τμήμα Αθήνα - Σκάρφεια της Ιονίας Οδού (172,5 χιλιομέτρων) και το τμήμα Σκάρφεια - Ράχες Μαλιακού (60 χιλιόμετρα περίπου) της Κεντρικής Οδού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money