Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

Κυψέλες Επιχειρηματικότητας και ευκαιρίες απασχόλησης


Κυψέλες Επιχειρηματικότητας και ευκαιρίες απασχόλησης : Σε  εξέλιξη είναι το πρόγραμμα «Μαθητεία για Αποφοίτους Τεχνικής   Εκπαίδευσης» του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.   Πρόκειται για
Σε εξέλιξη είναι το πρόγραμμα «Μαθητεία για Αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης» του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Πρόκειται για μια δράση που δίνει ευκαιρία σε νέους αμέσως μετά την αποφοίτησή τους και λίγο πριν μπουν στην αγορά εργασίας να γνωρίσουν την εργασιακή πραγματικότητα, να αξιοποιήσουν τις γνώσεις που απέκτησαν σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον και να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους και σε επιχειρήσεις για μια ουσιαστική προετοιμασία σήμερα, ώστε να έχουμε μια καλύτερη εργασιακή πραγματικότητα για όλους αύριο.

Ως άμεση προτεραιότητα του προγράμματος «Μαθητεία για Αποφοίτους» τέθηκαν οι απόφοιτοι Τεχνικής Εκπαίδευσης. Σχεδιάζεται όμως να επεκταθεί και σε αποφοίτους άλλων εκπαιδευτικών βαθμίδων. Ηδη ξεκίνησαν οι εγγραφές επιχειρήσεων για το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας. Αφορά σε νέους αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης των τελευταίων δύο ή και τριών ετών και λίγο πριν μπουν στην αγορά εργασίας, ώστε να αποκτήσουν την πρώτη εργασιακή εμπειρία τους πραγματοποιώντας μαθητεία έξι ωρών ημερησίως σε επιχειρήσεις που προσφέρουν θέσεις μαθητείας.
194 εποχικοί στα Ιωάννινα
50 συμβάσεις στη Λάρισα

41 προσλήψεις στη Ναύπακτο
ΟΑΕΔ: 778.399 άνεργοι

Κυψέλες Επιχειρηματικότητας

Ενα νέο πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς με τίτλο «Κυψέλες Επιχειρηματικότητας» (HUBs)...
διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money