Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

Τουρκικά UAV Predator στο Αιγαίο! - Συμφώνησαν οι ΗΠΑ στην πώληση...

Oι ΗΠΑ αρνήθηκαν να ενοικιάσουν, αλλά δέχθηκαν να πουλήσουν τα UAV Predator στην Τουρκία, σε μια προσπάθεια να "γλυκάνουν" την Άγκυρα από την πολιτικοδιπλωματική απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει λόγω της επιθετικής στάσης της στις κυπριακές γεωτρήσεις. 
 
 
 
Ταυτοχρόνως προσφέρουν "αντίβαρο" στον "εγκλωβισμό" των ισραηλινής κατασκευής UAV Heron, έστω και αν η παράδοση των Predator δεν είναι άμεση, αλλά θα απαιτηθεί ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός χρόνου.
  Πάντως η ένταξη των Predator στο τουρκικό οπλοστάσιο δεν είναι μόνο κάτι που αφορά το ΡΚΚ, αλλά και την ελληνική ασφάλεια. Το Predator θεωρείται το κορυφαίο σε υπηρεσία UAV και έχει την δυνατότητα μεταφοράς και εκτόξευσης βλημάτων AGM-114 Helfire, μια δυνατότητα που δεν είχαν τα Heron.
 
Στο περιβάλλον του Αιγαίου το Predator μπορεί να αποβεί θανάσιμος "παίκτης", ειδικά αν συνδυαστεί με Hellfire.

Η συμφωνία βέβαια είναι "κατ' αρχήν" και θα κυλήσει "πολύ νερό στ'αυλάκι" για να ολοκληρωθεί αφού θα πρέπει να εγκριθεί από τις επιτροπές του Κογκρέσου και από το ίδιο το Κογκρέσο, όπου κυριαρχεί το ισραηλινό λόμπι. 

Μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους κατά τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία προσφέρθηκε να αγοράσει ή να ενοικιάσει τα αεροσκάφη αυτά και ότι εξετάζονται οι λεπτομέρειες της πρότασης.

Τούρκοι αξιωματούχοι θεωρούν ότι το αυτονομιστικό Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), έχει εκμεταλλευτεί την απουσία των UAV και έχει εντείνει τις επιθέσεις του.

Πηγή defencenet

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money