Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

Kάτω από 60% η διαθεσιμότητα των τουρκικών φρεγατών!

Μόλις το 60% των τουρκικών φρεγατών είναι διαθέσιμες για μάχη και αυτό το ποσοστό μειώνεται ακόμα περισσότερο αν εξαιρεθεί μία "αρχαία" φρεγάτα κλάσης KNOX που χρησιμοποιείται περισσότερο για εκπαιδευτικές αποστολές, αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του  ΓΕΝ στο defencenet.gr. Πιο συγκεκριμένα το τουρκικό Ναυτικό αυτή την περίοδο από τις 17 φρεγάτες που διαθέτει έχει αναπτύξει συνολικά 6 πλοία σε διεθνείς αποστολές ενώ μία φρεγάτα βρίσκεται στο ναυπηγείο για την πραγματοποίηση εργασιών αναβάθμισης των δυνατοτήτων της.  
Αναλυτικότερα η φρεγάτα F-245 Orucreis (MEKO 200 Track II) συμμετέχει αυτή την περίοδο στην ΝΑΤΟΙκή άσκηση DANEX στην βόρεια θάλασσα, η φρεγάτα F-494 Gediz (O.H. Perry) βρίσκεται στην περιοχή της Σομαλίας σε αποστολές προστασίας πλοίων από πειρατικές επιδρομές, η φρεγάτα F-492 Gemlik επιστρέφει από το ταξίδι της στην Άπω Ανατολή και βρίσκεται στον Ινδικό ωκεανό, ενώ τρείς ακόμα φρεγάτες μία  MEKO 200 Track II και δύο O.H. Perry συμμετέχουν στις ΝΑΤΟικές αποστολές στην Λιβύη. 

Μία ακόμα φρεγάτα O.H. Perry βρίσκεται αυτή την περίοδο στα ναυπηγεία όπου εγκαθίσταται στην πλώρη της ο εκτοξευτής Mk-41 VLS ώστε να μπορεί το πλοίο να χρησιμοποιεί τα αντιαεροπορικά βλήματα ESSM. 

Με βάση τα στοιχεία αυτά το τουρκικό Ναυτικό στην περιοχή του Αιγαίου και της Αν Μεσογείου μπορεί να αναπτύξει 4 φρεγάτες Meko 200 Track I κλάσης Yavuz μή εκσυγχρονισμένες περιορισμένων δυνατοτήτων, 2 φρεγάτες  Meko 200 Track II κλάσης Barbaros, και 6 φρεγάτες O.H. Perry κλάσης Gabya. 

Τέλος το τουρκικό Ναυτικό διατηρεί και μία φρεγάτα κλάσης Knox (F-253 Zafer) περιορισμένων δυνατοτήτων.

Φυσικά στα πλοία αυτά θα πρέπει να προστεθούν και οι 6 κορβέτες κλάσης BURAK (A-69) επίσης περιορισμένων δυνατοτήτων. 

Σύμφωνα δε με πληροφορίες την Τετάρτη βγήκαν από τα Στενά του Ελλησπόντου και κατευθύνθηκαν προς νότια, η φρεγάτα F-247 Salihreis το εξοπλισμένο εκπαιδευτικό πλοίο A-577 Sokullu Mehmet Paşa και το ρυμουλκό Y-161  Öncü.   

Πηγή: defencenet

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money