Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ποσοστά ΚΚΕ αγγίζει πλέον το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις!

Πρωτοφανή κατάρρευση για κόμμα εξουσίας εμφανίζει πλέον το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις, κάτι που ενισχύει την άποψη ότι πρόκειται για πραξικόπημα η επιμονή μιας κυβέρνησης λαϊκής αποδοχής επιπέδου μεταξύ 15,5% και 21,5%, να προσπαθεί να περάσει τέτοια μέτρα. Μόνο οι κομμουνιστικές κυβερνήσεις της Ανατολικής Ευρώπης κυβερνούσαν με τέτοια ποσοστά!Με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά ΝΔ (29,3 %) - ΠΑΣΟΚ (21,3%) φθάνει τις 8 μονάδες σε δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος». Την ίδια εικόνα παρουσιάζει και έτερη δημοσκόπηση του «Τύπου της Κυριακής» από την Pulse.

Στην δημοσκόπηση της ALCO χωρίς αναγωγή, η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 5,8%, συγκεντρώνοντας 21,3% έναντι 15,5%.


Το ΚΚΕ προσεγγίζει το 7,4%, το ΛΑΟΣ 5,6% , ο ΣΥΡΙΖΑ 5%, η ΔΗΣΥ 2,2%, η ΔΗΜΑΡ 2,5%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 3,5%, το Άρμα Πολιτών 1,6%, άλλο κόμμα επιλέγει το 3,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει 32,6% (λευκό - άκυρο - αποχή - αναποφάσιστοι).Όπως προκύπτει από την ιδία δημοσκόπηση το 79% πιστεύει ότι πήγαν χαμένες οι θυσίες των πολιτών τους τελευταίους 12 μήνες ενώ 6 στους 10 πολίτες φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους.Παράλληλα, στη δημοσκόπηση της Pulse, η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες.


Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 21,5% , το ΠΑΣΟΚ 15,5%, το ΚΚΕ 9%, το ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,5% , η ΔΗΜΑΡ 3%, η ΔΗΣΥ 2%, το Άρμα Πολιτών 2%, άλλο κόμμα 4%.Όσοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν λευκό ή αποχή ή είναι αναποφάσιστοι φθάνουν το 30% . Η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ είναι στο 36% και της ΝΔ στο 60%.Στη δημοσκόπηση, επιλέγει ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με 24% έναντι του πρωθυπουργού με 15%.

Εμείς απορούμε για κάτι άλλο: Πώς κατάφερε το ΠΑΣΟΚ να αποσπάσει 15,5% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων, στην αρχική, χωρίς αναγωγή ερώτηση για το ποιο κόμμα θα ψήφιζαν σήμερα. Πώς βρέθηκαν 15,5% ψηφοφόροι που θα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ...

Όσο για τη Ν.Δ., μόνο χαρούμενη δεν μπορεί να είναι από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Έχει σοβαρό πρόβλημα, που θα γιγαντωθεί σε περίπτωση συγκυβέρνησης. Το ποσοστό της αυτοδυναμίας (κάπου 35%) μοιάζει άπιαστο όνειρο. Πρέπει να αλλάξει πολλά σε πάρα πολλούς τομείς και πολύ γρήγορα ο Α. Σαμαράς, αν θέλει να έχει σοβαρές ελπίδες ότι θα κυβερνήσει αποτελεσματικά. Γιατί έτσι όπως είναι σήμερα η κατάσταση, δεν αρκεί για κάποιον να κυβερνήσει, αλλά να κυβερνήσει αποτελεσματικά...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money