Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΕΣ στο ΓΕΕΘΑ: "Εμείς θα κάνουμε κανονικές ασκήσεις"!

Ρελάνς από το ΓΕΣ στο ΓΕΕΘΑ: Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΓΕΣ αντέδρασε στην "θεωρητική βιντεο-εκπαίδευση" και αποφάσισε  από τις 26 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2011, Σχηματισμοί, Μονάδες και Ανεξάρτητες Υπομονάδες στην Περιοχή Ευθύνης των Β’, Δ’ Σωμάτων Στρατού και της ΑΣΔΕΝ να διεξαγάγουν όλες τις τακτικές ασκήσεις που προβλέπονται, θέλοντας να δείξει στους απέναντι ότι "Είμαστε έτοιμοι για όλα και δεν καμπτόμαστε από την οικονομική κρίση".Έτσι, οι Τακτικές Ασκήσεις Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) («ΧΑΛΥΒΔΙΝΟΣ ΘΩΡΑΚΑΣ», «ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ», «ΓΟΡΓΩ», «ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ» κτλ.) για πρώτη φορά θα γίνουν όλες μαζί  και μάλιστα σε όσες δραστηριότητες προβλέπεται συμμετοχή εφέδρων, τα ποσοστά παρουσιάσεώς τους σε σχέση με τον αριθμό των καλουμένων, είναι ιδιαίτερα υψηλά. 

Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε εκπαίδευση. Άλλοι μπορεί να θέλουν να παίξουν... "Στρατέγκο"! 

Πάντως ζητήθηκε από το ΓΕΣ να συνεξεταστούν οι ασκήσεις του με την Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ». 

----------------------------------------------------------------------------------------

Ένας "χάρτινος" ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ  - πρακτικά πρόκειται για την άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ, αλλά χωρίς... στρατεύματα  - θα διεξαχθεί από τις  26 έως και 30 Σεπτεμβρίου 2011. Πρόκειται για την εθνική διακλαδική Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-2011", η οποία είναι "υποκατάστατο" της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ, όπου ασκούνται τα Επτελείας και οι επιτελικοί αξιωματικοί και μέχρι εκεί. 

Μετά το κόψιμο της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ που αποκάλυψε το defencenet.gr γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν αρκετούς πόρους για να πραγματοποιούν ταυτοχρόνως επιτήρηση της κρίσης στην Α.Μεσόγειο και να ασκούνται, τώρα ανακαλύφθηκαν οι ασκήσεις... υποκατάστατα. 
Όπου με βιντεοπαιχνίδια, απλά και οικονομικά και χωρίς κούραση, θα ασκούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις. 

Είναι άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων και θεωρητικά μας επιτίθενται, θεωρητικά αμυνόμαστε και θεωρητικά κάνουμε αντεπίθεση και στο τέλος νικάμε, πάντα! 

Τουλάχιστον στα βιντεοπαιχνίδια της αγοράς έχεις διάφορα όπλα να επιλέξεις. Εδώ ποιες είναι οι διαθεσιμότητες; 
Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τους Μείζονες Επιχειρησιακούς Σχηματισμούς, συμμετέχουν τα Σώματα Ασφαλείας
(ΕΛΑΣ - ΛΣ - ΠΣ), καθώς και πολιτικοί Φορείς (ΥΠΕΞ – ΥΠΕΣ/ΠΣΕΑ  - ΓΓ/ΕΕ - ΥΠΑ – ΟΤΕ – ΕΑΒ – ΕΜΥ - ΕΥΠ).

Σκοπός της άσκησης είναι:
α. Η δοκιμή της δυνατότητας των ΕΔ να αντιμετωπίσουν επί πραγματικής βάσης μια αιφνίδια κρίση.
β. Η εφαρμογή των σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.
γ. Η βελτίωση των σχεδίων και διαδικασιών.

Η άσκηση διεξάγεται σε 24ωρη βάση, με τις ελάχιστες δυνατές συμβατικότητες. Μόνο που αν κτυπήσει η Τουρκία δεν θα κτυπήσει με ηλεκτρονικά παιχνίδια και θεωρητικά, αλλά επί πραγματικής βάσης...

Άντε, και καλό (βίντεο)βόλι!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money