Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Θεωρίες συνωμοσίας από το Ιράν για τις διαδηλώσεις στην Συρία


Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Συρία εντάσσονται σε συνωμοσία της Δύσης με στόχο να υπονομευθεί μια κυβέρνηση που υποστηρίζει την "αντίσταση" στη Μέση Ανατολή, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν.

Αντίθετα από τις εξεγέρσεις σε άλλα μέρη του αραβικού κόσμου που η Τεχεράνη επικρότησε ως "ισλαμική αφύπνιση" των λαών εναντίον υποστηριζόμενων από την Δύση καταπιεστικών καθεστώτων, οι διαδηλώσεις στη Συρία δεν τυγχάνουν ευρείας κάλυψης από τα μέσα ενημέρωσης ούτε σχολιάζονται επισήμως στο Ιράν.

Ωστόσο κατά την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου - που έγινε σήμερα - ο εκπρόσωπος του Ιράν δήλωσε πως οι διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται τις τρεις τελευταίες εβδομάδες στη Συρία και κατά τις οποίες έχουν σκοτωθεί 200 άνθρωποι, σύμφωνα με οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν είναι αυθόρμητες αλλά το αποτέλεσμα ξένης επέμβασης. Η Συρία είναι ο στενότερος άραβας σύμμαχος του Ιράν.

«Αυτό που συμβαίνει στη Συρία είναι μια κακόβουλη πράξη Δυτικών, ιδιαίτερα Αμερικανών και Σιωνιστών», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο Ραμίν Μεχμανπαράστ. «Με την βοήθεια των μέσων ενημέρωσής τους προσπαθούν να δημιουργήσουν κάπου μια τεχνητή διαμαρτυρία ή να διογκώσουν ένα αίτημα μιας μικρής ομάδας και να το παρουσιάσουν ως αίτημα και βούληση της πλειοψηφίας. «Ουδείς πρέπει να εξαπατηθεί απ' αυτό το τέχνασμα των Αμερικανών», υπογράμμισε ο Μεχμανπαράστ.

Ο Μεχμανπαράστ δήλωσε ακόμη ότι οι δυτικές δυνάμεις ανησυχούν μήπως χάσουν την επιρροή τους στη Μέση Ανατολή και επιδιώκουν να βλάψουν την Τεχεράνη και τη Δαμασκό. «Θέλουν να εκδικηθούν μερικές χώρες όπως το Ιράν και η Συρία που υποστηρίζουν την αντίσταση, διευκολύνοντας μικρές ομάδες», δήλωσε ο Ιρανός εκπρόσωπος. «Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης λένε στον κόσμο πως αυτοί οι άνθρωποι είναι η πλειοψηφία στην κοινωνία και αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα και η μεγαλύτερη διαστρέβλωση». zougla

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money