Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Την Τετάρτη οι πρώτες προκηρύξεις του επενδυτικού νόμου ύψους 2,2 δισ. ευρώ


Την Τετάρτη θα προκηρυχθούν τα πρώτα σχέδια του επενδυτικού νόμου, αξίας 2,2 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αναθέρμανση της οικονομίας, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας την Τρίτη στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι «σε ενάμιση μήνα από τώρα, τέλος Μαΐου, υπολογίζεται ότι θα έχουν υποβληθεί χιλιάδες επενδυτικά σχέδια που θα χρηματοδοτήσει και θα στηρίξει με τα κίνητρά του ο επενδυτικός νόμος, μέσω του ΕΤΕΑΝ».

Με αυτόν τον τρόπο, συμπλήρωσε, θα αντισταθμισθούν οι επιπτώσεις από «το γνωστό πρόβλημα που έχει ο επιχειρηματίας στη χρηματοδότησή του απευθείας από τις τράπεζες».

Ο υπουργός είπε ότι δεν πρέπει να υπάρξει άλλη οριζόντια μείωση μισθών και συντάξεων, διότι δεν το αντέχουν μισθωτοί και συνταξιούχοι και κατ' επέκταση η αγορά.

Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, εκτίμησε ότι στο τέλος του χρόνου θα φτάσει στο 2,5%, σημείωσε ότι υπάρχουν μειώσεις τιμών σε 750 προϊόντα και έχει γίνει απορρόφηση των αυξήσεων του ΦΠΑ σε 2.500 προϊόντα και ανέφερε ότι από το 4,5% που βρίσκεται τώρα ο τιμάριθμος «η πραγματική αύξηση είναι το 1%», αφού «το υπόλοιπο ποσοστό οφείλεται στους φόρους που επιβάλλονται, λόγω αναγκαίας πολιτικής».

in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money