Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Είδε βράχο 200 κιλών να περνάει δίπλα της!


Τύχη ίσαμε το… βουνό από το οποίο αποκολλήθηκε ο τεράστιος βράχος που κατέστρεψε το σπίτι της, είχε η ιδιοκτήτριά του! Ο βάρους 200 κιλών πέτρινος όγκος κατρακύλησε από την βουνοπλαγιά που κρέμεται πάνω από κατοικημένη περιοχή στη Βλαχέρνα Αρκαδίας, διάνυσε μια απόσταση περίπου 150 μέτρων και έπεσε με ορμή στο λουτρό του σπιτιού!

Η τυχερή- άτυχη γυναίκα, που είχε μόλις βγει από την τουαλέτα και βρισκόταν σε διπλανό δωμάτιο, δεν πίστευε στα μάτια της όταν ξεπέρασε το πρώτο σοκ από το… γκρέμισμα της κατοικίας της και κατάλαβε πως είχε σωθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή! Οι κάτοικοι της περιοχής αποδίδουν το ατύχημα στην συνεχή διάβρωση των βράχων και την μεγάλη έλλειψη δέντρων μετά τις πυρκαγιές που κατέκαψαν τα πεύκα και τα έλατα του βουνού.

Ωστόσο, επισημαίνουν και την έλλειψη κάθε μορφής προστασίας για τα σπίτια που βρίσκονται κοντά στον ορεινό όγκο από την πολιτεία. Οι τεχνικοί επισημαίνουν ότι για την μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των κατολισθήσεων απαιτείται δενδροφύτευση της βουνοπλαγιάς, αλλά και μελέτη για την τοποθέτηση συρματοπλέγματος σε μεγάλο μήκος, ώστε να συγκρατούνται οι βράχοι. Κλιμάκια μηχανικών της διεύθυνσης Περιβάλλοντος του δήμου Τρίπολης και της Πολιτικής Προστασίας έκαναν αυτοψία στο σημείο από το οποίο αποκολλήθηκε ο βράχος.
PROTO THEMA

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money