Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Επιστροφή στο 1986! - Η Φουκουσίμα και επίσημα το νέο Τσερνομπίλ! - Παίζουν με την τύχη του λαού τους και της ανθρωπότητας


- Ενα μήνα μετά ανέβασαν το δυστύχημα από το 5 στο 7 όπως του Τσερνομπίλ!
- Δύο νέοι ισχυροί σεισμοί 6,3 και 6,4 Ρίχτερ
- Φωτιά τη νύχτα στον αντιδραστήρα 4! - Εκκενώθηκε πάλι το πυρηνικό εργοστάσιο

Παγκόσμιο ρεκόρ ανευθυνότητας και εγκληματικής αμέλειας πρέπει πλεον να καταλογισθεί στους Ιάπωνες οι οποίοι διαχειρίστηκαν με τον πιο ανεύθυνο τρόπο το δεύτερο πιο σοβαρό πυρηνικό δυστύχημα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Μόλις σήμερα, η Επιτροπή Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας, αναβάθμισε τη σοβαρότητα της πυρηνικής κρίσης στο επίπεδο 7, του Τσερνομπίλ. Μέχρι τώρα καθυσήχαζαν τους πάντες και υποστήριζαν οτι ο κίνδυνος έχει περάσει.

Εντωμεταξύ, δεύτερος ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών σημειώθηκε στην περιφέρεια της Φουκουσίμα, μετέδωσε η ιαπωνική κρατική τηλεόραση NHK. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές και δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

Η εταιρία Tepco που διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα εκκένωσε τις κτίρια. Εκατοντάδες εργάτες και μηχανικοί βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις προσπαθώντας να αποκαταστήσουν τη λειτουργία του εργοστασίου.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, το επίκεντρο του μετασεισμού εντοπίστηκε ανοικτά των ανατολικών ακτών της Φουκουσίμα σε βάθος 10 χιλιομέτρων.

Μετασεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών σημειώθηκε λίγο νωρίτερα στην ανατολική Ιαπωνία.

Η καθυστερημένη αναβάθμιση


Οι αρχές της Ιαπωνίας, αναβάθμισαν το επίπεδο της σοβαρότητας της πυρηνικής κρίσης στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, στην κατηγορία 7 από την κατηγορία 5, αξιολογώντας την πλέον ως ισότιμη με την πυρηνική καταστροφή στο Τσερνόμπιλ, το 1986.
Η βαθμολογία αντικατοπτρίζει την αρχική σοβαρότητα του συμβάντος και όχι τη σημερινή εξέλιξη της κρίσης, καθώς τα επίπεδα της ραδιενέργειας που καταμετρώνται καθημερινά έχουν πλέον υποχωρήσει σημαντικά.
" Πρόκειται για μια καταρχήν αξιολόγηση και είναι ένα θέμα που απομένει να οριστικοποιηθεί από τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ", ανέφερε αξιωματούχος της κρατικής Υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας, που εξέδωσε την ανακοίνωση μαζί με την Επιτροπή Πυρηνικής Ασφάλειας, που είναι μη κυβερνητικός οργανισμός.
Η Διεθνής Κλίμακα Πυρηνικών και Ραδιενεργών Συμβάντων, εκδίδεται από τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας και ασχολείται με την ταξινόμηση πυρηνικών και ραδιενεργών ατυχημάτων και συμβάντων, με κλίμακα βαθμολόγησης της σοβαρότητάς τους από το 1 έως το 7 κατά αύξοντα αριθμό.

Μάλιστα η διαχειρίστρια εταιρία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, Νταϊτσί, εξέφρασε σήμερα ανησυχία ότι η διαρροή ραδιενέργειας μπορεί να ξεπεράσει σε μέγεθος εκείνη του πυρηνικού δυστυχήματος στο Τσερνόμπιλ το 1986.

"Η διαρροή ραδιενέργειας δεν έχει σταματήσει και η ανησυχία μας είναι ότι τελικά θα ξεπεράσει εκείνη του Τσερνόμπιλ", είπε σήμερα στους δημοσιογράφους αξιωματούχος της TEPCO.
Την ίδια ώρα η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, TEPCO, ανακοίνωσε ότι η φωτιά στον αντιδραστήρα 4 που είχε ξεσπάσει νωρίτερα τα χαράματα της Τρίτης, έχει πλέον κατασβεστεί.
Ένας εργάτης είχε δει στις 6.38' τοπική ώρα, το πρωί της Τρίτης φλόγες σε κτήριο κοντά στις εγκαταστάσεις του αντιδραστήρα 4, καθώς και λευκό καπνό να σηκώνεται στον ουρανό. Όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό, αμέσως έσπευσε μονάδα της Υπηρεσίας Αυτοπροστασίας των συνεργείων που εργάζονται στο μισοκατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο, για να κατασβήσει την πυρκαγιά.


Η φωτιά διακρίνεται στον αντιδραστήρα 4 του εργοστασίου της Φουκουσίμα. ΦΩΤΟ REUTERSΗ φωτιά διακρίνεται στον αντιδραστήρα 4 του εργοστασίου της Φουκουσίμα. ΦΩΤΟ REUTERS

"Οι φλόγες αλλά και ο καπνός δεν είναι πλέον ορατοί, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να επιβεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς ", δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.
Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ιαπωνίας το Ναρίτα, σταμάτησε τη λειτουργία του προσωρινά, αμέσως με το που έγινε αισθητή και στην πρωτεύουσα Τόκιο η νέα ισχυρή σεισμική δόνηση των 6.3 βαθμών Ρίχτερ, που είχε το επίκεντρό της στη θάλασσα ανατολικά των ακτών της Τσίμπα. Όπως ανακοίνωσε το κρατικό Kyodo news, τέθηκαν εκτός λειτουργίας για σύντομο χρονικό διάστημα οι υπηρεσίες του αεροδρομίου, προκειμένου οι αρχές να ελέγξουν τις εγκαταστάσεις για πιθανές ζημιές.
Το αεροδρόμιο Ναρίτα, που βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα ανατολικά του κέντρου της πρωτεύουσας Τόκιο, εξυπηρετεί κυρίως τις διεθνείς πτήσεις, ενώ αποτελεί σημαντικό ενδιάμεσο κόμβο της αεροπορικής σύνδεσης των ΗΠΑ, με άλλους προορισμούς στην Ασιατική ήπειρο. Υπολογίζεται ότι υποδέχεται κάθε χρόνο περισσότερους από 35 εκατομμύρια επιβάτες.newsit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money