Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Σε ιδιώτες η αποκομιδή των σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη - Εξηγήσεις θα δωθούν από τον Γ.Μπουτάρη


Το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η συσώρευση σκουπιδιών στην πόλη προκάλεσε και την παρέμβαση του εισαγγελέα. Ο δήμαρχος αναμένεται σήμερα να δώσει συνέντευξη τύπου για το θέμα.

Στη μάχη για την αποκομιδή των σκουπιδιών που πνίγουν την πόλη της τελευταίες εβδομάδες μπήκαν από χθες και ιδιωτικά συνεργεία. Από τα 35 απορριμματοφόρα που βγήκαν χθες, τα πέντε οχήματα ανήκουν σε ιδιωτικό συνεργείο, με εργατικό δυναμικό από την αντιδημαρχία Καθαριότητας.

Το πρόβλημα έχει γίνει πάρα πολύ έντονο καθώς πάνω από 700 τόνοι σκουπιδιών έχουν συσωρευτεί και αποτελούν πλέον εστία μόλυνσης για τους κατοίκους της πόλης. Μάλιστα, οι χθεσινές βροχοπτώσεις έκαναν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης να μοιάζουν μίζεροι κάνοντας την δυσφορία των κατοίκων μεγαλύτερη.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια με την συχνότητα που συνήθιζαν και να κατεβάζουν στους κάδους μόνο τα οργανικά απορρίματα, κρατώντας τα ανακυκλώσιμα στο σπίτι μέχρι να περιοριστεί το πρόβλημα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα για το θέμα. Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση στάθηκαν καταγγελίες και δημοσιεύματα στον Τύπο, ενώ η έρευνα ανατέθηκε σε Πταισματοδίκη.

Σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αναμένεται να δώσει απαντήσεις για το θέμα των σκουπιδιών που "πνίγουν" την πόλη στη συνέντευξη τύπου που είναι προγραμματισμένη για τις 11:30.

newsit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money