Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

Είσαι βουλευτής και παρανόμησες; Κομμένη η σύνταξη!


Αυτά στο... Ισραήλ! Σήμερα, το ισραηλινό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που στερεί τη σύνταξη και τα κρατικά επιδόματα από τους βουλευτές ή τους πρώην βουλευτές που κρίνονται ένοχοι για σοβαρές εγκληματικές ενέργειες ή διαφεύγουν της δικαιοσύνης.

Ο νόμος, ο αποκαλούμενος νόμος Μπισάρα, που υιοθετήθηκε κατά την τρίτη και τελευταία ανάγνωση με 36 ψήφους έναντι 11, έχει στόχο κυρίως τον 'Αζμι Μπισάρα, εξέχουσα μορφή της αραβικής κοινότητας στο Ισραήλ και πρώην αρχηγό της Εθνικής Δημοκρατικής Ενωσης, ενός αραβικού κόμματος στο Ισραήλ γνωστού ως Μπάλαντ.

Ο νόμος ορίζει ότι ο Μπισάρα θα στερηθεί της σύνταξης του βουλευτή και άλλων κρατικών επιδομάτων όσο δεν παρουσιάζεται στη δικαιοσύνη. Ο πρώην βουλευτής εγκατέλειψε το Ισραήλ στις αρχές του Απριλίου του 2007. Θεωρείται ύποπτος ότι είχε επαφές με τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου στη διάρκεια του πολέμου του 2006 και ότι τής παρείχε πληροφορίες του ισραηλινού στρατού όπως για το σημείο που οι μαχητές της θα έριχναν τις ρουκέτες, κατηγορία που ο ίδιος έχει διαψεύσει κατηγορηματικά.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money