Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Νέο χαράτσι για τους ημιυπαίθριους χώρους

Νέο χαράτσι για τους ημιυπαίθριους χώρους

Ένα νέο χαράτσι περιμένει τους εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που έσπευσαν να πληρώσουν προκειμένου να τακτοποιήσουν για 40 χρόνια τους ημιυπαίθριους χώρους τους οποίους είχαν κλείσει παράνομα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Θάνου Πασχάλη στο Mega, όλοι αυτοί οι περίπου 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, που έχουν πληρώσει ήδη ένα σεβαστό ποσό, θα κληθούν να πληρώσουν τέλη ακίνητης περιουσίας και μάλιστα αναδρομικά από τις 28 Απριλίου.

Αυτό τουλάχιστον προβλέπει εγκύκλιος που έστειλε το υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται να προκαλέσει θύελλα οργής, αφού όταν γινόταν οι ρυθμίσεις κανείς δεν είχε ενημερώσει τους ιδιοκτήτες ότι θα κληθούν να πληρώσουν και μάλιστα αναδρομικά πρόσθετα τέλη. Απεναντίας το υπουργείο Περιβάλλοντος διεμήνυε τότε ότι δεν θα επιβληθεί κανένα πρόσθετο πρόστιμο ή τέλος, καλώντας τον κόσμο να τρέξει στις πολεοδομίες.

Υπάρχει όμως και άλλο χαράτσι που έρχεται για όσους δεν είχαν δηλώσει τον ημιυπαίθριο χώρο στον Δήμο και θα κληθούν, σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο να πληρώσουν αναδρομικά στους δήμους και τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

Star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money