Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

ΟΛΠ: Παρασκήνιο για το Θριάσιο


Να προχωρήσει άμεσα σε διαπραγματεύσεις για να οριστικοποιηθεί το επιχειρηματικό σχήμα μέσω του οποίου ο ΟΛΠ θα καταθέσει την προσφορά του στο διαγωνισμό της ΓΑΙΑΟΣΕ που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου για το Εμπορευματικό Κέντρο του Θριάσιου Πεδίου αποφάσισε το ΔΣ του Οργανισμού. Τις διαπραγματευσεις θα κάνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Ανωμερίτης.

Οπως επισημάνθηκε χθες στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ, η επένδυση στο Θριάσιο Πεδίο έχει καταστεί ιδιαίτερα ελκυστική μετά την επαναδιατύπωση ορισμένων σημαντικών όρων της προκήρυξης.Και αυτό γιατί το απαιτούμενο ύψος της επένδυσης από τα 150 εκατ. ευρώ έχει μειωθεί στα 40 με 50 εκατ. ευρώ. Μείωση έχει γίνει και στο ύψος της εγγυητικής επιστολής που θα πρέπει να κατατεθεί από τον ανάδοχο του έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΛΠ θα συμμετέχει στο επιχειρηματικό σχήμα με ποσοστό 15%, το οποίο θα μπορεί να αυξηθεί κατά 5% μέσω της εισόδου σ' αυτό της θυγατρικής του Logistics OLP.
Κανείς δεν γνωρίζει εάν ο ΟΛΠ θα κατέβει από κοινού με την Cosco αφού οι Κινέζοι είναι δυσαρεστημένοι από την αντιμετώπιση που έχουν από την ελληνική κυβέρνηση.

Συνολικά 28 διεθνείς όμιλοι έχουν παραλάβει το φάκελο του διαγωνισμού από την ΓΑΙΑΟΣΕ ενώ η αγορά αναγνωρίζει ανάμεσά τους έναν αριθμό έως πέντε επιχειρήσεων με τα χαρακτηριστικά των leaders στο χώρο των logistics. Οι περισσότερες από αυτές είναι ευρωπαϊκές.

protothema

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money