Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Αρχίζει η πρώτη δίκη του Σίβλιο για...φοροδιαφυγή


Μπορεί τον Απρίλιο να είναι η μεγάλη δίκη για τις ερωτικές ατασθαλίες του Σίλβιο Μπερλουσκόνι όμως σήμερα το πρωί αρχίζει η πρώτη δίκη για φοροδιαφυγή....

Ενώπιον της ιταλικής δικαιοσύνης θα βρεθεί το πρωί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι καθώς επαναλαμβάνεται μία δίκη με κατηγορίες εις βάρος του και εις βάρος συνεργατών του, που αφορά υπόθεση φοροδιαφυγής.

Πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά δικών που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το επόμενο χρονικό διάστημα ο Ιταλός πρωθυπουργός ο οποίος δοκιμάζει πλέον έντονη φθορά στη δημόσια εικόνα του, εν μέσω των σκανδάλων που έχουν ξεσπάσει εις βάρος του.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση ο πρωθυπουργός και μεγαλοστελέχη της εταιρείας του Mediaset, κατηγορούνται ότι υπερτιμολόγησαν σκόπιμα τα ποσά που καταβλήθηκαν για την εξασφάλιση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, μέσω υπεράκτιων εταιρειών κυριότητας του Μπερλουσκόνι και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν μέρος από τα δηλωθέντα ποσά, για τη δημιουργία και την τροφοδοσία " μαύρων " ταμείων.

Η δίκη είχε τεθεί στο περιθώριο για περίπου ένα χρόνο, αλλά τώρα επαναλαμβάνεται μετά την απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου να απογυμνώσει το Μπερλουσκόνι από την ασυλία που τον προστάτευε από την προσαγωγή σε δίκες.

Άλλες δύο δίκες, που εκκρεμούν για τον Μπερλουσκόνι, θα ξεκινήσουν το Μάρτιο, την ώρα που μία εντελώς ξεχωριστή υπόθεση παίρνει το δρόμο της Δικαιοσύνης στις 6 Απριλίου. Πρόκειται για τις κατηγορίες εναντίον του Ιταλού πρωθυπουργού, για πληρωμένο σεξ με μία ανήλικη χορεύτρια σε νυκτερινό κέντρο διασκέδασης, αλλά και την χρήση, στη συνέχεια, των εξουσιών του για να μην αποκαλυφθεί η υπόθεση.

Ο Μπερλουσκόνι αρνείται όλες τις κατηγορίες, που τις αποδίδει σε σχέδια "αριστερών" πολιτικών του αντιπάλων με σκοπό να τον καταστρέψουν.

newsit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money