Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Τα πρόστιμα φόβισαν τους “τζαμπατζήδες”Τόπο δείχνει να πιάνει το φόβητρο του ΚΟΚ για την μην πληρωμή διοδίων, μειώνοντας το ποσοστό των απλήρωτων διελεύσεων έως και 10%.

Μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για τη λήψη σκληρών μέτρων που προβλέπουν επιβολή προστίμου 200 ευρώ αλλά και την απειλή αφαίρεσης πινακίδων και αδειών, οι οδηγοί εμφανίζονται πιο προσεκτικοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες στον «Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου» που κατασκευάζει το Μαλιακός-Κλειδί στον οποίο περιλαμβάνεται και η Κοιλάδα των Τεμπών, το κίνημα των τσαμπατζήδων άγγιζε έως πρόσφατα το 21%.

Η ανακοίνωση της τροπολογίας έχει περιορίσει τις απλήρωτες διελεύσεις περίπου στο μισό, κυρίως στην κατηγορία των ΙΧ γιατί τα φορτηγά, όπως αναφέρει η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της εταιρείας κ. Ειρήνη Ζαβρίδου, εξακολουθούν να περνούν χωρίς να πληρώνουν.
«Ήταν αναμενόμενο ότι θα υπάρξει μείωση των οδηγών που αρνούνται να καταβάλλουν το αντίτιμο καθώς τα πρόστιμα έχουν τρομάξει τον κόσμο» δηλώνει κάτοικος της ΒΑ Αττικής, άλλης μιας περιοχής με δυναμικές κινητοποιήσεις και ισχυρό ρεύμα κατά των διοδίων.

Στην περιοχή ωστόσο οι κινητοποιήσεις δεν έχουν σταματήσει και χθες το απόγευμα οι κάτοικοι άνοιξαν και πάλι τις μπάρες στις Αφίδνες.

Ζητούν επιτακτικά να καταργηθούν εντελώς τα διόδια από την ΒΑ Αττική, θέμα για το οποίο έχει πάρει σχετική απόφαση και το δημοτικό συμβούλιο του νέου Καλλικρατικού δήμου Ωρωπού, ο οποίος έχει την πρωτοτυπία να έχει στους κόλπους του συνολικά οκτώ σταθμούς!
Το κλίμα αντίστασης πάντως συνεχίζεται και οι κάτοικοι δηλώνουν έτοιμοι να προκαλέσουν την πρώτη επιβολή προστίμου προκειμένου να προσβάλλουν το νόμο.

Μεγάλα δικηγορικά γραφεία που συμβουλεύουν τους κατοίκους της ΒΑ Αττικής έχουν ξεσκονίσει την τροπολογία και κατά πληροφορίες ετοιμάζονται να προσβάλλουν το νόμο κατά των «τζαμπατζήδων».
Πρώτα λένε θα προσφύγουν στο διοικητικό πρωτοδικείο, όταν επιβληθεί πρόστιμο και στη συνέχεια στο ΣτΕ για να κρίνει την συνταγματικότητα του νόμου.

Το επόμενο βήμα είναι να δράσουν κατά της διάταξης που περιλαμβάνει το σχέδιο νόμο για τις μελέτες και τα δημόσια έργα, η οποία απαλλάσσει την Νέα Οδό για τα πρόστιμα των 22 εκ. ευρώ που της έχει επιβάλλει η πολεοδομία Καπανδριτίου.

Από το υπουργείο Υποδομών αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί να νομιμοποιήσει τα αυθαίρετα κτίρια του ΤΕΟ τα οποία έχουν περάσει στην κοινοπραξία. Αυτό όμως είναι η μισή αλήθεια καθώς αυθαίρετοι έχουν χαρακτηριστεί και οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων αλλά και άλλες εγκαταστάσεις της εταιρείας που δεν προϋπήρχαν.

protothema

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money