Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Κ. Παπούλιας: Επιτακτική η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας
Σε παρέμβαση από τα Ιωάννινα, σχετικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, χαρακτηρίζοντάς την ως «ανάγκη επιτακτική».

Ο κ. Παπούλιας επισήμανε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. «Πληρώνουμε λάθη δεκαετιών και την αδυναμία των ευρωπαϊκών ηγεσιών να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Το μόνο που μπορεί να μας κρατήσει είναι μία εθνική στρατηγική μακράς πνοής, η οποία θα υπηρετηθεί με συνέπεια από την πολιτική τάξη και θα πείσει τους Έλληνες πολίτες για την ορθότητα και την προοπτική της». Όπως είπε, η ελληνική δημόσια περιουσία είναι σε μεγάλο βαθμό «ακατάγραπτη και σε εγκληματικό βαθμό καταπατημένη. Η αξιοποίησή της, όπως και εκείνη των ακινήτων που βρίσκονται στο εξωτερικό, είναι επιτακτική ανάγκη».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε ότι πρέπει να σταματήσουν άμεσα οι «θεωρητικές συζητήσεις, η κινδυνολογία, η συνθηματολογία, το κυνήγι μαγισσών και οι άγονες αντιπαραθέσεις.

«Χάνουμε πολύτιμο χρόνο και δυνάμεις. Έχουμε φορτώσει ένα δυσβάστακτο χρέος στις πλάτες των παιδιών μας και οφείλουμε να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες τώρα. Όση δημόσια περιουσία είναι καταγεγραμμένη και ελεύθερη πρέπει άμεσα να αξιοποιηθεί. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της καθυστέρησης και έχουμε την ιστορική ευθύνη να κάνουμε ό,τι μπορούμε να απαλλάξουμε την επόμενη γενιά από ένα βάρος για το οποίο δεν ευθύνεται», υπογράμισσε.

Στο τέλος της ομιλίας του ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στο γιαννιώτικο λαό, που σήμερα τίμησε την επέτειο της 21ης Φεβρουαρίου 1913, όταν η πόλη απελευθερώθηκε από τον τουρκικό ζυγό.
zougla

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money