Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Κυβερνητικό αλαλούμ – Υπουργοί κατά υπουργών με... διαιτητή τον Πρωθυπουργό


- Η Τ. Μπιρμπίλη απείλησε με παραίτηση
- Ο Γ. Ραγκούσης ζήτησε την αποπομπή Γ. Ντόλιου
- Βουλευτές απείλησαν να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα “κλειστά”
- Υπουργός ζητάει την παραίτηση του Γ.Γ. και αυτός την αρνείται
- Ο Α. Κακλαμάνης:“Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν”

Δεν ήταν μόνο η ... ξέρα των ημιυπαίθριων που απείλησε την πορεία της Κυβέρνησης, μέσα σε μια μέρα φάνηκε η ασυνεννοησία και το αλαλούμ σε όλο τους το μεγαλείο.

Η υπουργός ΠΕΚΑ μόλις έμαθε για την τροπολογία για τους ημιυπαίθριους οργισμένη ζήτησε εξηγήσεις από τον ομόλογό της στο Εσωτερικών και κείνος με τη σειρά του ζήτησε το... “κεφάλι” του υφυπουργού του, ο οποίος από το πρωί έβγαινε σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα και υποστήριζε την τροπολογία του.

Το θέμα έφτασε στο απροχώρητο. Η Κυβέρνηση μέτρησε τη ζημιά επικοινωνιακά και είδε ότι πρέπει να “μαζέψει” την τροπολογία που θα είχε άμεσο αρνητικό αντίκτυπο σε τουλάχιστον μισό εκατομμύριο ...ψηφοφόρους.

Ενώ ο υφυπουργός μέχρι που έφτασε στη Βουλή εξακολουθούσε να υποστηρίζει την τροπολογία μόλις πέρασε το κατώφλι έμαθε ότι είναι εντολή Πρωθυπουργού να την πάρει πίσω.

Λέγεται ότι “τη γλίτωσε” με ένα “συγγνώμη” μόνο και μόνο γιατί θα συνόδευε τον Πρωθυπουργό στη Θράκη τόπο όπου εκλέγεται...

Το Κυβερνητικό αλαλούμ όμως δεν είχε λήξει. Πριν καταλαγιάσει ο θόρυβος ήρθε δεύτερο χτύπημα, αυτή τη φορά από τα έδρανα. Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος απείλησε με αρνητική ψήφο από όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση που δεν αποσυρθεί διάταξη για τους δικηγόρους από το νομοσχέδιο για τα “κλειστά” ...

Ο υπουργός Θαλασσίων υποθέσεων (πρώην Ναυτιλίας) ζητά εδώ και μέρες την παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου, λέγοντας ότι είναι αδύνατη η συνεργασίας τους , αλλά εκείνος αρνείται και τώρα καλείται ο πρωθυπουργός να παρέμβει για να δώσει τη λύση.
“Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν” ήταν το σχόλιο του πρώην προέδρου της Βουλής και στελέχους του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνη που ζήτησε εκλογές...

Μέσα σε μερικές ώρες η Κυβέρνηση αντιμετώπισε στο εσωτερικό της απίστευτο πρόβλημα στην προώθησε νομοσχεδίων...
Αδιέξοδο λόγω ασυνεννοησίας και έλλειψης συντονισμού σερ μια περίοδο που η Τρόικα απειλεί ζητώντας δρακόντειους δρόμους που πρέπει να “περάσουν” ... χθες!

newsit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money