Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας ανακοίνωσε ο Μπλούμπεργκ, υπό απόλυση χιλιάδες δάσκαλοι


Η δημοτική αρχή της Νέας Υόρκης πρόκειται να απολύσει χιλιάδες δασκάλους σε μια προσπάθεια να μειώσει το έλλειμμα και να εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό της πόλης, σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, την Πέμπτη.

Όπως εκτιμάται, περίπου 4.700 εκπαιδευτικοί θα χάσουν τη δουλειά τους, παρά το γεγονός ότι άλλες 1.500 θέσεις εργασίας θα χαθούν καθώς οι δάσκαλοι που τις κατείχαν μέχρι τώρα είτε αποσύρονται εθελοντικά είτε βγαίνουν στη σύνταξη.

Σύμφωνα με τους New York Times, το δυναμικό των δασκάλων (που συνολικά ανέρχονται σε 75.000) θα μειωθεί κατά 8%.

Οι αναγγελθείσες περικοπές θα συνεισφέρουν περίπου 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Όμως με περισσότερο από ένα εκατομμύριο μαθητές, η πόλη της Νέας Υόρκης αντιπροσωπεύει την μεγαλύτερη σχολική επικράτεια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Καλούμαστε να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις, ως προς το πώς να εξισορροπήσουμε τον προϋπολογισμό, χωρίς να επηρεαστεί η πρόοδος που έχουμε πετύχει. Το μόνο άσχημο αναφορικά με τις απολύσεις δασκάλων θα ήταν να απολύσουμε τους λάθους ανθρώπους» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Χάουαρντ Γούλφσον.

Στο πλαίσιο του περιορισμού του ελλείμματος, ο Μάικλ Μπλούμπεργκ αναμένεται, επίσης, να ανακοινώσει περικοπές που θα αφορούν οίκους ευγηρίας, επιδοτήσεις ενοικίων, ακόμα και κέντρα φροντίδας παιδιών.

Η μοναδική υπηρεσία που δεν επηρεάζεται από το πρόγραμμα λιτότητας είναι η Αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Ο Μπλούμπεργκ έχει ήδη ανακοινώσει από το Νοέμβριο την απομάκρυνση περίπου 10.000 από τις 300.000 δημοσίους υπαλλήλους, σε μια προσπάθεια να κλείσει το «άνοιγμα» 2,4 δισ. δολαρίων του δημοτικού προϋπολογισμού.

Newsroom ΔΟΛ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money