Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση Σαμαρά-Ραχόι: “Το μυστικό στην οικονομία είναι η ανάπτυξη”


Την ανάγκη να υπάρξουν συνολικές ευρωπαϊκές λύσεις στο πρόβλημα του χρέους, αλλά και στην εξωτερική πολιτική, υπογράμμισε ο προέδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, στη Μαδρίτη. Ο κ. Ραχόι, μετά τη συνάντηση παρέθεσε γεύμα στην ελληνική αντιπροσωπεία και η δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ως εξής:

«Συναντήθηκα σήμερα -εδώ στη Μαδρίτη- με το συνάδελφο και φίλο, κ. Μαριάνο Ραχόι, Πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας.
Ελλάδα και Ισπανία, υπό σοσιαλιστική διακυβέρνηση σήμερα, βρίσκονται μπροστά σε μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Και οι δύο χώρες μας πρέπει να ξαναβρούν το δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης, με τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και με ουσιαστικά μέτρα τόνωσης της ανταγωνιστικότητας.
Με τον αρχηγό του Λαϊκού κόμματος της Ισπανίας, συμφωνήσαμε στην ανάγκη για συνολική και αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στις χώρες της Ευρωζώνης. Και συμφωνήσαμε, κυρίως, στην ανάγκη Ανάπτυξης.

Ανάπτυξη είναι το μυστικό στην οικονομία.
Συμφωνήσαμε στην ανάγκη για μεταρρυθμίσεις, με έμφαση στην περιστολή της δημόσιας σπατάλης, για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και, βεβαίως, για χάραξη μιας κοινής -επιτέλους- Ευρωπαϊκής Εξωτερικής Πολιτικής.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήσαμε για τις κρίσιμες εξελίξεις στις χώρες της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής και για τις προκλήσεις που δημιουργούνται στην ευρύτερη περιοχή.
Συζητήσαμε, επίσης, για το έντονο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, που έχει πάρει πια ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Συμφωνήσαμε στην ανάγκη κοινών πρωτοβουλιών στο πλαίσιο -όπως είπαμε- μιας κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής. Για παράδειγμα, στο ζήτημα της πρόληψης και της επαναπροώθησης των παράνομων μεταναστών.

Σήμερα, ως Αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία και το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας, και αύριο ως Κυβέρνηση, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να ξαναβρεί η Ευρώπη το δρόμο της Συνοχής, το δρόμο της Ανάπτυξης και της Ευημερίας».

zoomnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money