Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Εφτά μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Πετζετάκις

Επιστολή Ψωμιάδη σε Κατσέλη και Παπακωνσταντίνου:

Προβληματισμένος για την τύχη των 940 εργαζομένων στην εταιρία πλαστικών και ελαστικών Πετζετάκις Α.Ε. οι οποίοι έχουν να πληρωθούν εδώ και 7 μήνες και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από το Δεκέμβριο του 2010, εκφράζει σε επιστολή του προς τη Λούκα Κατσέλη και το Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Στην επιστολή του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τονίζει ότι «είναι στοιχειώδες να μάθουν το ταχύτερο οι εργαζόμενοι τι πρόκειται να συμβεί με τις θέσεις εργασίας τους, αλλά και να δοθεί οποιαδήποτε συνδρομή από την πολιτεία για να τους βοηθήσει να αντεπεξέλθουν στον αγώνα της επιβίωσης».

Ζητά την παρέμβαση των υπουργών «ώστε να ξεκαθαριστεί το ταχύτερο δυνατό η κατάσταση της εταιρίας για να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι τι θα γίνει με τις θέσεις εργασίας, να δοθεί εφάπαξ επίδομα 1.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ», καθώς επίσης και να οριστεί «συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων ώστε να αναζητηθεί η καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημα».

Ακολουθεί πλήρης επιστολή του κ. Ψωμιάδη:

«Αξιότιμε κ. υπουργέ

Είναι γνωστά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρία Πετζετάκις ΑΕ, μία από τις μεγαλύτερες στο χώρο των πλαστικών και του ελαστικού.

Οι 94 εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν από τον Αύγουστο του 2010 με αποτέλεσμα, όπως αντιλαμβάνεστε, οι οικογένειές τους να αντιμετωπίζουν έντονο βιοποριστικό πρόβλημα. Για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας από τις 9/12/2010.

Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι στοιχειώδες να μάθουν το ταχύτερο οι εργαζόμενοι τι πρόκειται να συμβεί με τις θέσεις εργασίας τους, αλλά και να δοθεί οποιαδήποτε συνδρομή από την Πολιτεία για να τους βοηθήσει να ανταπεξέλθουν στον αγώνα της επιβίωσης.

Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να παρέμβετε ώστε να ξεκαθαριστεί το ταχύτερο δυνατό η κατάσταση της εταιρίας για να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι τι θα γίνει με τις θέσεις εργασίας, να δοθεί εφάπαξ επίδομα 1.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ, όπως προβλέπεται, και, τέλος, να δεχθείτε συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων ώστε να αναζητηθεί η καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημα»


newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money