Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Την έστειλαν σε στρατόπεδο εργασίας, γιατί διαφωνεί με την πολιτική της χώρας της


Μία Κινέζα η οποία έκανε εκστρατεία κατά της αυστηρής πολιτικής της χώρας της, σχετικά με την απόκτηση ενός παιδιού... συνελήφθη στο σπίτι της από μια ομάδα 30 με 50 αξιωματούχους ασφαλείας και μεταφέρθηκε σε στρατόπεδο εργασίας, τρεις ημέρες αφού αφέθηκε ελεύθερη για λόγους υγείας, όπως δήλωσε ο σύζυγός της, Γου Χουεγουέι.

Ο Γου υποστήριξε ότι οι αξιωματούχοι τού έδωσαν ένα αντίγραφο ειδοποίησης, στην οποία αναφέρεται ότι η Μάο Χενγκφένγκ, έχει προβεί "σε παράνομες ενέργειες", την ώρα όμως που ο σύζυγός της, τονίζει ότι πρόκειται για αβάσιμες κατηγορίες.

"Η αστυνομία βρίσκεται έξω από την πόρτα μας επί 24 ώρες από την ημέρα που επέστρεψε σπίτι", υπογράμμισε ο Γου. "Δεν μπορούσε να βγει έξω ούτε για να επισκεφθεί το γιατρό. Τί πιθανότητες υπήρχαν να μπορέσει να παραβιάσει το νόμο;".

Η σύλληψη της Μάο έγινε μετά από μία σειρά παρόμοιων επεισοδίων που υπογραμμίζει την ανησυχία της κυβέρνησης μπροστά στις εκκλήσεις για διαμαρτυρίες εμπνευσμένες από την Επανάσταση του Γιασεμιού της Τυνησίας.
Η Μάο, που έχει τρεις κόρες, κάνει εκστρατεία από το 1988 --οπότε απολύθηκε από τη δουλειά της σε ένα εργοστάσιο σαπουνιών, αφού έμεινε έγκυος για δεύτερη φορά-- εναντίον της πολιτικής του ενός παιδιού που ισχύει στην Κίνα.

Όπως δήλωσε ο σύζυγός της, η 50χρονη Μάο καταδικάστηκε τον προηγούμενο Μάιο σε 1,5 χρόνο "επανεκπαίδευσης μέσω εργασίας", αφού κρίθηκε ένοχη για τη "διατάραξη της δημόσιας τάξης" για μία διαμαρτυρία που διοργάνωσε κατά τη διάρκεια της δίκης του διάσημου κινέζου αντιφρονούντα Λιου Σιαμομπό. Αφέθηκε όμως ελεύθερη έξι μήνες νωρίτερα εξαιτίας της κακής κατάστασης της υγείας της.
PROTO THEMA

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money