Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Κτίρια στοιχίζουν χρυσάφι
Τεράστια ποσά δαπανά κάθε χρόνο ο δήμος Αθηναίων για την ενοικίαση κτιρίων, τα οποία όμως στελεχώνονται είτε με ελάχιστους εργαζόμενους είτε είναι ακατάλληλα για κάθε χρήση.


Συνολικά 2.410.791 ευρώ καταβάλλει ετησίως ο Δήμος Αθηναίων, για την ενοικίαση κτιρίων, όπου όμως είτε στεγάζονται υπηρεσίες με πολύ λίγους εργαζόμενους είτε είναι εντελώς ακατάλληλα για χρήση, με αποτέλεσμα να παραμένουν αχρησιμοποίητα.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας “Real News” είναι άκρως αποκαλυπτικό.

Κτίριο, για το οποίο καταβάλλεται μηνιαίο ενοίκιο 105.000 ευρώ, έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλο από την Πολεοδομία.

Άλλη μία χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το κτίριο 403 τ.μ. στη συμβολή των οδών Δράκου και Ζαχαρίτσα στο Κουκάκι, όπου προοριζόταν να στεγαστεί η “Λέσχη Φιλίας”. Το ακίνητο ήταν νοικιασμένο από το Δήμο για πέντε χρόνια, ώστε να γίνει κάποτε η Λέσχη, η οποία όμως ουδέποτε κατασκευάστηκε, λόγω των πολεοδομικών προβλημάτων που υπήρξαν.

Ακόμα, στα Πετράλωνα, κτίριο 900 τ.μ. ενοικιάστηκε από το Δήμο Αθηναίων στις 15/07/2006 για δέκα χρόνια, με ενοίκιο 6.836 ευρώ το μήνα. Στο κτίριο στεγάζονται το 3ο Διαμέρισμα του Δήμου και η Δημοτική Αστυνομία.

Το ποσό των 72.168 ευρώ το χρόνο πληρώνει ο Δήμος για άδειο κτίριο στην οδό Ευριπίδου 19.

Ενοικιάστηκε για να στεγάσει το Κτηματολόγιο και στη συνέχεια παραχωρήθηκε στα ΚΕΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συμβόλαιο για τη μίσθωσή του λήγει το 2013, πράγμα που σημαίνει πως θα πρέπει να πληρωθούν τα ενοίκια 2 ακόμη ετών!

Ακόμη μία περίπτωση είναι το αχρησιμοποίητο κτίριο της οδού Δώρου 7, στην Ομόνοια, του οποίου το ετήσιο ενοίκιο ανέρχεται στις 198.000 ευρώ. Ενοικιάστηκε το 2002 με σκοπό να στεγάσει τις υπηρεσίες της οδού Μητροπόλεως, κάτι που ακόμη δεν έχει γίνει. Το συμβόλαιο ενοικίασης αυτού του κτιρίου λήγει το ... 2015.

Το δε κωμικό στην όλη υπόθεση είναι πως ο Δήμος καταβάλλει το ποσό των 157.847 ευρώ το χρόνο σε ενοίκια για το κτίριο του Ληξιαρχείου Αθηνών, στη Μητροπόλεως 60, από όπου θα μεταφέρονταν οι υπηρεσίες του κτιρίου της οδού Δώρου 7!
news247

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money