Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Το φορολογικό νομοσχέδιο πρώτο θέμα στο Υπουργικό

Το φορολογικό νομοσχέδιο πρώτο θέμα στο Υπουργικό

Το φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών μπαίνει σήμερα στο τραπέζι του υπουργικού Συμβουλίου με βασικό στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την αναδιάρθρωση των φορολογικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες προχωράει το σχέδιο ποινικοποίησης της φορδιαφυγής. Όσοι, δηλαδή χρωστούν ΦΠΑ άνω των 75.000 ευρώ θα βρίσκονται αντιμέτωποι με το αυτόφωρο, αλλά και όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη θα βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης.

Εκτός από το φορολογικό στο υπουργικό αναμένεται να συζητηθούν τρία νομοσχέδια του υπουργού Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδη, για την «τροποποίηση του νόμου για την ποινική ευθύνη των υπουργών», για την «καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας» και το τρίτο για «τη γονική ευθύνη και τα μέτρα προστασίας των παιδιών».

Τέλος, συζήτηση θα γίνει και για το νομοσχέδιο της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη για το «Γ’ Ενεργειακό πακέτο», ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Ν. Σηφουνάκης θα ενημερώσει για την Αναθεώρηση των Περιφερειακών Πλαισίων Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις 12 Περιφέρειες της χώρας.

Star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money