Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Συνελήφθη στην Ελλάδα μέλος της Αλ Κάιντα;

Συνελήφθη στην Ελλάδα μέλος της Αλ Κάιντα;

Στην σύλληψη του λιβανικής υπηκοότητας και παλαιστινιακής καταγωγής Γκαλέμπ Ταλέμπ προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία. Ο συγκεκριμένος χαρακτηρίζονταν από την ιταλική εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα» ως μέλος της λιβανέζικης τρομοκρατικής ομάδας «Φατάχ Αλ Ισλάμ», που θεωρείται ότι έχει σχέσεις με την «Αλ Κάιντα» του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., ο Ταλέμπ ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, την Κεντρική Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εδώ και αρκετό καιρό. Ωστόσο, οι ελληνικές αρχές φοβήθηκαν μετά το ιταλικό δημοσίευμα μήπως επιχειρήσει να διαφύγει, για αυτό και τον συνέλαβαν μαζί με ένα ακόμα άτομο στην Πεντέλη. Οι δύο συλληφθέντες κρατούνται στην Διεύθυνση Αλλοδαπών.

Υπενθυμίζεται ότι η «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα» δημοσίευσε το Σάββατο ότι «ο άραβας τρομοκράτης Γκαλέμπ Ταλέμπ βρίσκεται στην Ελλάδα και ετοιμάζει θεαματική επίθεση η οποία θα πραγματοποιηθεί σε ελληνικό έδαφος ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα». Εμφανίζεται μάλιστα ως αρχηγός ομάδας που έχει καταφέρει να διασπείρει μέλη της σε όλη την Ευρώπη.

Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνονταν ότι το 2009 ο Ταλέμπ διαδέχθηκε ως σύνδεσμος της συγκεκριμένης ομάδας στην Αθήνα κάποιον Μωχάμεντ Μούσα. Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι και ο συγκεκριμένος έχει συλληφθεί και κρατείται εδώ και αρκετό καιρό με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην χώρα και βρίσκεται σε διαδικασία για απέλαση.

Star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money