Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Απίστευτες καταγγελίες Ελλήνων της Λιβύης - “Στην πρεσβεία δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα”


- “Δεν ξέρουμε για αεροπλάνα και πλοία”
- “Φτάσαμε μόνοι μας στην Τρίπολη”
- Δεκάδες Έλληνες εγκλωβισμένη στη μέση της ερήμου

Την ώρα που πέντε ελληνικά πλοία έχουν μπει στον κόλπο της Βεγγάζης και τρία μεταγωγικά της Πολεμικής Αεροπορίας ανάβουν μηχανές για να πετάξουν προς Τρίπολη και Σάμπχα οι συμπατριώτες μας που έχουν εγκλωβιστεί σε δεκάδες σημεία της χώρας που αιματοκυλίζεται δηλώνουν άγνοια για την επιχείρηση σωτηρία και κυρίως καταγγέλλουν ότι ούτε στην ελληνική πρεσβεία στη Λιβύη υπάρχει έστω ένας υπεύθυνος για να τους κατευθύνει.

Ο Γιώργος Μπούσουλας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κανείς δεν σήκωνε το τηλέφωνο. Κάποια στιγμή απάντησε ένας παλαιστίνιος μεταφραστής που τους ενημέρωσε ότι σε λίγη ώρα θα έφευγε πλοίο από το λιμάνι της Τρίπολης.
Φτάνοντας όμως όπως ανέφερε ο κ. Μπούσουλας στο λιμάνι εκείνος και άλλοι 17 Έλληνες δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν στο πλοίο.

Παρόμοια και η περιγραφή του Παναγιώτη Κορυφίδη που μαζί με άλλους περίπου 20 Έλληνες και Κυπρίους βρισκόταν εγκλωβισμένος σε εργοτάξιο στη μέση της ερήμου.
Με μέσα της εταιρείας, λέει, φύγαμε από τη ζώνη του κινδύνου. Δεν γνωρίζουμε τίποτε για αποστολή σωτηρίας. Η εταιρεία φροντίζει για τη στέγασή μας σε ασφαλές μέρος.

Όλα αυτά την ώρα που όπως περιγράφουν υπάρχουν Έλληνες διάσπαρτοι σε δεκάδες σημεία της χώρας μέσα στη μέση της ερήμου όπου επικρατούν θύελλες και η μετακίνησή τους είναι έως αδύνατη.
Την ίδια ώρα τρία C130 αναχωρούν στις εννιά για τις δύο πόλεις της Λιβύης και αναρωτιέται κανείς ποιους θα παραλάβουν και με ποιο σχέδιο...

newsit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money