Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

«5.000 ευρώ για κάθε κατεστραμμένη ψυχή!»


Αποζημίωση ύψους ευρώ σε κάθε θύμα σεξουαλικής ή σωματικής κακοποίησης προτείνει το Αβαείο των Βενεδικτίνων του Ετάλ της Βαυαρίας. Με αυτό τον τρόπο η γερμανική εκκλησία επιχειρεί να κλείσει το σκάνδαλο παιδεραστίας που ελάμβανε χώρα από το 1940 ως και το 1990 και αφορά περίπου 70 ανθρώπους.

«Το Αβαείο των Βενεδικτίνων του Ετάλ της Βαυαρίας προτίθεται να καταβάλει 5.000 ευρώ τουλάχιστον σε κάθε ένα από τα περίπου 70 θύματα σωματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης που διέπραξαν ιερείς του στο οικοτροφείο του, έγινε σήμερα γνωστό από το Αβαείο. Το Ετάλ θα ιδρύσει ένα ταμείο αποζημίωσης ύψους σχεδόν 500.000 ευρώ από τα ταμεία της μονής και την πώληση ακινήτων που της ανήκουν», έγραφε η ανακοίνωση.

Η ιστορία του σκανδάλου

Από το 1940 και έως το 1990, 60 έως 70 μαθητές ηλικίας 10 έως 18 ετών που ζούσαν στο οικοτροφείο αυτού του περίφημου μπαρόκ Αβαείου, είχαν υποστεί σωματική και σεξουαλική κακοποίηση από 14 κληρικούς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Μια ανεξάρτητη επιτροπή, που αποτελείται από ένα μέλος των ενώσεων των θυμάτων, ένα δικαστή και ένα ψυχίατρο πρέπει να καθορίσει το ποσό της αποζημίωσης για κάθε θύμα.

Η γερμανική Καθολική Εκκλησία θα πρέπει να παρουσιάσει τον Μάρτιο τις προσφορές της για την αποζημίωση των θυμάτων στο πλαίσιο μιας ειδικής ομάδας που συστάθηκε από το Βερολίνο πριν από ένα χρόνο, μετά την αποκάλυψη του τεράστιου σκανδάλου παιδεραστίας στους κόλπους διαφόρων ιδρυμάτων, κυρίως καθολικών.

newsit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβαζουμε και προτεινουμε

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money